REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Základní recept na nadýchanou bublaninu bez vážení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden ze základních receptů na nadýchanou bublaninu upečenou v troubě a ochucenou letním ovocem, bez potřeby použít váhu.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekpískového cukru
1 hrneksmetany
1 sáčekprášek do pečiva
3 ksvejce
třešně, meruňky ...
tuk vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Vejce prošleháme v míse s cukrem nejlépe metličkou, ale můžeme použít i vidličku, přidáme šlehačku, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a vše zpracujeme na lité těsto
2. Plech na pečení vymažeme tukem a hojně vysypeme moukou a to i okraje plechu
3. Připravené těsto vlijeme na plech, poklademe třešněmi a okamžitě vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C
4. Pečeme 20-25 minut dozlatova
5. Po upečení necháme moučník vychladnout, pak bublaninu pocukrujeme a nakrájíme na dílky.

Poznámka:

1 hrnek je cca 0,25 l

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy