REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zamotané tvarohové koláče s rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto potřené tvarohovou náplní s rozinkami, zamotané jako závin, nakrájené na plátky a v troubě upečené dozlatova ve tvaru koláčků.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
100 gcukru
50 grozpuštěného másla
25 gdroždí
1 ksvejce
3/4 šálkuteplého mléka
Na náplň:
400 gtvarohu
1 sáčekvanilkového cukru
2-3 lžícecukru
1 ksžloutek
rozinky

Postup:

1. Na vále do hromady mouky vytvoříme důlek, dáme do něj rozdrobené droždí, lžičku cukru a pak důlek zalijeme teplým mlékem, necháme 10-15 minut kynout
2. Jakmile kvásek vzejde, přidáme máslo, vejce a zbylý cukr, uhněteme těsto, které vytvarujeme do tvaru homolky, přikryjeme čistou hadrovou utěrkou a necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem, což bude trvat cca 1 hodinu
3. Připravíme si tvarohovou náplň; všechny ingredience na náplň spolu smícháme
4. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník o velikosti 50 x 30 cm, ten potřeme tvarohovou náplní, smotáme (jako závin), nakrájíme na plátky, mělo by vzniknout tak 12-14 kusů
5. Koláčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 20 minut, až budou koláče pěkně zlatavé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy