REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zamotané tvarohové koláče s rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto potřené tvarohovou náplní s rozinkami, zamotané jako závin, nakrájené na plátky a v troubě upečené dozlatova ve tvaru koláčků.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
100 gcukru
50 grozpuštěného másla
25 gdroždí
1 ksvejce
3/4 šálkuteplého mléka
Na náplň:
400 gtvarohu
1 sáčekvanilkového cukru
2-3 lžícecukru
1 ksžloutek
rozinky

Postup:

1. Na vále do hromady mouky vytvoříme důlek, dáme do něj rozdrobené droždí, lžičku cukru a pak důlek zalijeme teplým mlékem, necháme 10-15 minut kynout
2. Jakmile kvásek vzejde, přidáme máslo, vejce a zbylý cukr, uhněteme těsto, které vytvarujeme do tvaru homolky, přikryjeme čistou hadrovou utěrkou a necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem, což bude trvat cca 1 hodinu
3. Připravíme si tvarohovou náplň; všechny ingredience na náplň spolu smícháme
4. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník o velikosti 50 x 30 cm, ten potřeme tvarohovou náplní, smotáme (jako závin), nakrájíme na plátky, mělo by vzniknout tak 12-14 kusů
5. Koláčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 20 minut, až budou koláče pěkně zlatavé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy