Recept z evropské kuchyně, tentokrát z Maďarska.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
1 ks | zaječího zadku |
30 g | hladké mouky |
30 g | slaniny |
30 g | sádla |
2 dl | kysané smetany |
2 ks | kostky cukru |
sůl | |
Mořidlo: | |
3 dl | červeného vína |
1 ks | bobkový list |
na kolečka nakrájená mrkev | |
na kolečka nakrájená petržel | |
několik zrnek pepře | |
citrónová šťáva | |
špetka cukru | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný, odblaněný zaječí zadek protkneme klínky slaniny
2. Pak ho namočíme na den nebo 2 dny do mořidla a jednou obrátíme
3. Před přípravou jej vyndáme, osolíme, dáme do pekáčku na rozehřáté sádlo, přilijeme trochu mořidla a pečeme při teplotě kolem 200 °C
4. Při pečení přeléváme maso šťávou a podléváme mořidlem
5. Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou a dopečeme
6. Měkké maso vyndáme, do šťávy přidáme karamel připravený upražením cukru s následným rozvařením s vodou, a zbytkem mořidla, krátce povaříme a prolisujeme.
Příloha: Bramborové krokety nebo placičky z listového těsta a brusinkový kompot (jeřabinový, rybízový).