REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc s pikantní omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z evropské kuchyně, tentokrát z Maďarska.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
1 kszaječího zadku
30 ghladké mouky
30 gslaniny
30 gsádla
2 dlkysané smetany
2 kskostky cukru
sůl
Mořidlo:
3 dlčerveného vína
1 ksbobkový list
na kolečka nakrájená mrkev
na kolečka nakrájená petržel
několik zrnek pepře
citrónová šťáva
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Očištěný, odblaněný zaječí zadek protkneme klínky slaniny
2. Pak ho namočíme na den nebo 2 dny do mořidla a jednou obrátíme
3. Před přípravou jej vyndáme, osolíme, dáme do pekáčku na rozehřáté sádlo, přilijeme trochu mořidla a pečeme při teplotě kolem 200 °C
4. Při pečení přeléváme maso šťávou a podléváme mořidlem
5. Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou a dopečeme
6. Měkké maso vyndáme, do šťávy přidáme karamel připravený upražením cukru s následným rozvařením s vodou, a zbytkem mořidla, krátce povaříme a prolisujeme.

Doporučení:

Příloha: Bramborové krokety nebo placičky z listového těsta a brusinkový kompot (jeřabinový, rybízový).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy