REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc s olivovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky zajíce povařené spolu s olivami, skořicí a piniovými oříšky. Recept z knihy: Olivová kuchařka, autora pana Katovského.


Ingredience:
1 ksstaženého a odleželého zajíce
2 ksmalé plechovky oliv bez pecek
2 ksstředně velké cibule
1 kskůry skořice
50 gvyloupaných piniových oříšků
1 sklenicebílého vína
trochu tymiánu
voda
olej
sůl

Postup:

1. Zajíce dobře omyjeme a nakrájíme na kousky, osolíme
2. Do hrnce s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku a kousky nasoleného masa
3. Přidáme skořici, víno, tymián, olivy, oříšky, sklenici vody a necháme vařit na mírném ohni dokud není maso zajíce měkké 4. Měkké maso odstavíme z ohně a uchováme v teple, omáčku scedíme i s piniovými oříšky
5. Omáčkou vlijeme k porcím zajíce, necháme projít varem a podáváme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskové knedlíky nebo noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy