REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc pečený na perníku servírovaný s mandlovými kroketami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená zaječí stehna servírovaná s omáčkou z kořenové zeleniny, povidel a dalších ingrediencí a usmaženými mandlovými kroketami.


Ingredience:
4 kszaječích stehen
100 gšpeku
mletý pepř
olej
sůl
Na omáčku:
600 mlčerveného vína
300 gkořenové zeleniny
100 gpovidel
50 gcukru krupice
50 gstrouhaného perníku
10 kshřebíčků
2 kscelé skořice
mletý pepř
olej
sůl
Na mandlové krokety:
200 mlmléka
200 ghrubé mouky
200 ghotového bramborového těsta
50 gnasekaných mandlí
50 gmásla
1ksvejce
strouhanka
olej

Postup:

1. Očištěná zaječí stehna prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
2. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji, přidáme hřebíčky, celé skořice, krupicový cukr, povidla, vše zalijeme červeným vínem a vaříme 15 minut
3. Tento základ propasírujeme přes síto, pak omáčku přivedeme k varu, zahustíme perníkem, osolíme, vložíme do ní stehna a krátce je prohřejeme
4. Mezitím na mandlové krokety rozpustíme máslo, zalijeme mlékem, přivedeme k varu, poté přisypeme mouku a připravíme odpalované těsto, které smícháme s bramborovým těstem a zapracujeme na drobno nasekané mandle
5. Z připravené hmoty vytvoříme krokety, obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a usmažíme na rozehřátém oleji dozlatova
6. Rozdělíme na talíře, přidáme prohřátá stehna s omáčkou.

Doporučení:

Podáváme se švestkovým kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy