REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zaječí paprikáš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle s orestovanou cibulí podušené větší kousky zajíce spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 mlvývaru (nejlépe z kostí)
800 gzajíce
Rouzpis na 4 porce:
100 mlčerveného vína
2 lžícesádla
1-2 lžícehladké mouky
1 lžícehořčice
4 ksrajčat
2 kspaprik
1 ksvelké cibule
citronová šťáva
cukr
sůl

Postup:

1. Očištěného zajíce naporcujeme na větší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, očištěné papriky zbavené jadřinců pokrájíme na nudličky, rajčata na osminky
2. V hrnci na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, přidáme papriky, rajčata a kousky zajíce
3. Vše osolíme, podlijeme vývarem a necháme dusit
4. Když je maso téměř měkké, přilijeme víno, ve kterém jsme rozkvedlali mouku a hořčici, povaříme 15 minut
5. Paprikáš dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí, zamícháme, chvíli povaříme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy