REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zaječí pečínka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený zajíc prošpikovaný anglickou slaninou, zalitý omáčkou z výpeku a kysané smetany.


Ingredience:
1 kszadní půlky zajíce
400 gčerstvých hub
100 gslaniny
2 dlkysané smetany
3 dlbílého vína
6 lžicoleje
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Odblaněného zajíce protkneme klínky slaniny, osolíme, dáme na rozehřátý olej a pečeme (200 °C) v zakrytém pekáči
2. Po chvilce poprášíme hladkou moukou, za okamžik obrátíme, podlijeme vínem a pečeme dále
3. Při dopékání přidáme čerstvé pokrájené houby, na jemno nasekanou petrželku
4. Osolíme, opepříme a pečeme za občasného přelévání šťávou doměkka
5. Maso pokrájíme na porce, do šťávy nalijeme smetanu a za stálého míchání přivedeme do varu 6. Při podávání ji nalijeme na maso.

Doporučení:

– Příloha: Opečené brambory a višňový kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy