REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná z divokého králíka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná se dělá z králičího předku, když je ale králík malý, připravujeme sekanou z celého kusu.


Ingredience:
K uvaření předku:
1 kspředek z divokého králíka
srdce
játra
6 kszrnek nového koření
6 kszrnek pepře
2 ksobkové listy
1 ksvětší cibule
20 gsoli
1 lvody
špetka tymiánu
Ostatní ingredience:
500 gsyrového vepřového prorostlého masa
70 gslaniny nakrájené na kostičky
50 gsádla na opečení
30 gslaniny v plátcích
3 ksrohlíků namočených ve víně
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 ksvelké cibule
na špičku nože mletého pepře
špetka nového koření
špetka majoránky
špetka zázvoru
strouhanka
sůl

Postup:

1. Králičí zadek dobře omyjeme (hlavně je-li hodně zabarvený), rozporcujeme ho na části, dáme vařit do hrnce spolu s nakrájenou cibulí, kořením a solí
2. Uvařený předek obereme z kostí; při obírání i později při mletí dáváme pozor na broky
3. K vařené zvěřině pak přidáme syrové vepřové mas, rohlíky namočené ve víně, cibuli, česnek a vše umeleme na masovém strojku
4. Do umleté směsi zamícháme koření (mletý pepř, majoránku, nové koření, zázvor), podle potřeby osolíme, přidáme vejce a vše dobře promícháme
5. Nakonec přimícháme slaninu pokrájenou na kostičky, jestli je směs příliš tuhá, přilijeme do ní trošku bílého vína
6. Utvoříme šišku, obalíme ve strouhance, vložíme do pekáče na několik plátků slaniny, kousek sádla a dáme péci
7. Králičí sekanou servírujeme teplou i za studena.

Doporučení:

Přílohy: Vařené brambory, chleba, různé saláty.

Poznámka:

Z masové směsi můžeme udělat i králičí karbanátky, které smažíme na sádle a podáváme k nim brambory, červené zelí, nakládanou červenou řepu nebo kompoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy