REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná z divokého králíka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná se dělá z králičího předku, když je ale králík malý, připravujeme sekanou z celého kusu.


Ingredience:
K uvaření předku:
1 kspředek z divokého králíka
srdce
játra
6 kszrnek nového koření
6 kszrnek pepře
2 ksobkové listy
1 ksvětší cibule
20 gsoli
1 lvody
špetka tymiánu
Ostatní ingredience:
500 gsyrového vepřového prorostlého masa
70 gslaniny nakrájené na kostičky
50 gsádla na opečení
30 gslaniny v plátcích
3 ksrohlíků namočených ve víně
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 ksvelké cibule
na špičku nože mletého pepře
špetka nového koření
špetka majoránky
špetka zázvoru
strouhanka
sůl

Postup:

1. Králičí zadek dobře omyjeme (hlavně je-li hodně zabarvený), rozporcujeme ho na části, dáme vařit do hrnce spolu s nakrájenou cibulí, kořením a solí
2. Uvařený předek obereme z kostí; při obírání i později při mletí dáváme pozor na broky
3. K vařené zvěřině pak přidáme syrové vepřové mas, rohlíky namočené ve víně, cibuli, česnek a vše umeleme na masovém strojku
4. Do umleté směsi zamícháme koření (mletý pepř, majoránku, nové koření, zázvor), podle potřeby osolíme, přidáme vejce a vše dobře promícháme
5. Nakonec přimícháme slaninu pokrájenou na kostičky, jestli je směs příliš tuhá, přilijeme do ní trošku bílého vína
6. Utvoříme šišku, obalíme ve strouhance, vložíme do pekáče na několik plátků slaniny, kousek sádla a dáme péci
7. Králičí sekanou servírujeme teplou i za studena.

Doporučení:

Přílohy: Vařené brambory, chleba, různé saláty.

Poznámka:

Z masové směsi můžeme udělat i králičí karbanátky, které smažíme na sádle a podáváme k nim brambory, červené zelí, nakládanou červenou řepu nebo kompoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy