Na porce nakrájený zaječí hřbet, zprudka opečený, podušený na cibulovém základě spolu s mrkví a paprikami.
Ingredience:
800 g | zaječího hřbetu |
1-2 lžíce | hladké mouky |
1-2 lžičky | mleté sladké papriky |
4 ks | mrkve |
špetka cayenského pepře | |
2 ks | žluté papriky |
2 ks | cibule |
olej na smažení | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Zaječí hřbet očistíme, odblaníme a ostrým nožem rozdělíme na jednotlivé porce
2. Kousky masa poprášíme hladkou moukou v rozehřáté vyšší vrstvě oleje v hrnci se silným dnem ze všech stran opečeme, tak aby maso mělo krustičku
3. Maso vyjmeme, odložíme je na talíři a z hrnce slijeme většinu oleje, do hrnce vsypeme oloupané, na měsíčky pokrájené cibule a orestujeme je dozlatova
4. Přidáme porce zajíce, osolíme je, okořeníme pepřem a paprikou a podlijeme trochou vody, na mírném ohni je pod pokličkou dusíme asi 90 minut, podle potřeby doplňujeme vydušenou tekutinu
5. Očištěnou mrkev oškrábeme a nakrájíme na úzké špalíčky, papriky omyjeme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na silnější nudličky
6. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a vše dodusíme.
Jako přílohu servírujeme dušenou rýži.