REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ragú ze zajíce s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na porce nakrájený zaječí hřbet, zprudka opečený, podušený na cibulovém základě spolu s mrkví a paprikami.


Ingredience:
800 gzaječího hřbetu
1-2 lžícehladké mouky
1-2 lžičkymleté sladké papriky
4 ksmrkve
špetka cayenského pepře
2 ksžluté papriky
2 kscibule
olej na smažení
voda
sůl

Postup:

1. Zaječí hřbet očistíme, odblaníme a ostrým nožem rozdělíme na jednotlivé porce
2. Kousky masa poprášíme hladkou moukou v rozehřáté vyšší vrstvě oleje v hrnci se silným dnem ze všech stran opečeme, tak aby maso mělo krustičku
3. Maso vyjmeme, odložíme je na talíři a z hrnce slijeme většinu oleje, do hrnce vsypeme oloupané, na měsíčky pokrájené cibule a orestujeme je dozlatova
4. Přidáme porce zajíce, osolíme je, okořeníme pepřem a paprikou a podlijeme trochou vody, na mírném ohni je pod pokličkou dusíme asi 90 minut, podle potřeby doplňujeme vydušenou tekutinu
5. Očištěnou mrkev oškrábeme a nakrájíme na úzké špalíčky, papriky omyjeme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na silnější nudličky
6. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a vše dodusíme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme dušenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy