REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zahradnické řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené plátky masa pokladené šunkou a zeleninovou směsí s vejci, servírované posypané strouhaným sýrem a přelité ochucenou smetanou.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
100 gstrouhaného uzeného sýra
250 mlsmetany ke šlehání
1 lžičkagrilovacího koření
2 lžícekřenexu
8 ksplátků šunky nebo salámu
3 ksstroužků česneku
špetka mleté sladké papriky
olej na vymazání
mletý pepř
sůl
Na zeleninovou směs:
100 gmražené kukuřice
4 ksvajec
1 kszelené papriky
1 ksčervené papriky
1 ksmalé cibule
1 ksmalého pórku
rostlinný olej
mletý pepř
sůl
Na dušenou karotku:
1 lžícemásla
2 ksvelké karotky

Postup:

1. Očištěnou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, zlehka po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme křenexem, naskládáme do olejem vymazaného pekáčku a na každý plátek položíme 2 plátky šunky nebo salámu
2. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený pórek, na nudličky nakrájené očištěné papriky a kukuřici, zalijeme vejci rozšlehanými se solí i pepřem a když se vejce začnou srážet, pánev odstavíme z tepla
3. Připravenou směsí poklademe řízky, zasypeme je na jemno nastrouhaným uzeným sýrem a mletou paprikou
4. Do smetany vmícháme grilovací koření, oloupané prolisované stroužky česneku a vše nalijeme k masu, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
5. Hotové řízky obložíme plátky karotky podušené na másle a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy