Pečené plátky masa pokladené šunkou a zeleninovou směsí s vejci, servírované posypané strouhaným sýrem a přelité ochucenou smetanou.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
100 g | strouhaného uzeného sýra |
250 ml | smetany ke šlehání |
1 lžička | grilovacího koření |
2 lžíce | křenexu |
8 ks | plátků šunky nebo salámu |
3 ks | stroužků česneku |
špetka mleté sladké papriky | |
olej na vymazání | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na zeleninovou směs: | |
100 g | mražené kukuřice |
4 ks | vajec |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | červené papriky |
1 ks | malé cibule |
1 ks | malého pórku |
rostlinný olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na dušenou karotku: | |
1 lžíce | másla |
2 ks | velké karotky |
Postup:
1. Očištěnou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, zlehka po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme křenexem, naskládáme do olejem vymazaného pekáčku a na každý plátek položíme 2 plátky šunky nebo salámu
2. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený pórek, na nudličky nakrájené očištěné papriky a kukuřici, zalijeme vejci rozšlehanými se solí i pepřem a když se vejce začnou srážet, pánev odstavíme z tepla
3. Připravenou směsí poklademe řízky, zasypeme je na jemno nastrouhaným uzeným sýrem a mletou paprikou
4. Do smetany vmícháme grilovací koření, oloupané prolisované stroužky česneku a vše nalijeme k masu, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
5. Hotové řízky obložíme plátky karotky podušené na másle a podáváme s vařenými bramborami.