Opečené vinné klobásy servírované s podušeným červeným zelím dochuceným ananasem.
Ingredience:
600 g | vinné klobásy |
hladká mouka na obalení | |
olej na smažení: | |
Na zelí: | |
2 lžičky | kmínu |
1 lžíce | cukru |
400 g | kysaného červeného zelí |
60 g | másla |
1 ks | malého ananasu |
1 ks | cibule |
cukr na dochucení | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Klobásu opláchneme, osušíme a rozdělíme na 4 části, pak každý kousek klobásy svineme do tvaru šneka a upevníme špejlí
2. Klobásové šneky obalíme v hladké mouce, v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách zvolna opečeme a uchováme v teple
3. V pánvi na polovině rozehřátého másla necháme zkaramelizovat cukr, přidáme očištěný, tvrdého středu zbavený a na menší kostičky nakrájený ananas a opečeme
4. V kastrolu na zbylém rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme překrájené červené zelí, kmín, sůl, podlijeme trochou vody a dusíme asi 15 minut doměkka, pak vmícháme ananas a podle potřeby dochutím solí i cukrem
5. Opečené klobásové šneky rozdělíme na talíře, přidáme zelí a podáváme.
Můžeme pouřít i kompotovaný ananas a zelí podlít šťávou z ananasu, zelí bude pak sladší.