REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zahradnické hovězí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso dušené se zeleninou a zalité smetanou.


Ingredience:
500 ghovězího masa
150 gpórku
100 ghrášku
100 gmrkve
100 gceleru
250 mlsmetany
2 lžícehladké mouky
1 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme a po obou stranách orestujeme na oleji
2.

Přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, chvíli podusíme, maso podlijeme vodou a dusíme do poloměkka
3. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a přidáme k masu
4. Když je maso měkké, zalijeme ho smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, ochutíme solí (nebo vegetou) a ještě chvilku povaříme.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy