Hovězí závitky naplněné ochucenou mletou směsí a podušené na cibulovém základě doměkka.
Ingredience:
4 ks | plátků hovězí kýty |
1 ks | cibule |
60 g | oleje |
2 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | kečupu |
mletý pepř | |
plnotučná hořčice | |
vývar | |
sůl | |
Na náplň: | |
4 ks | žampionů |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | vejce |
300 g | mletého masa (vepřové a hovězí) |
strouhanka | |
mletý pepř | |
máslo | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a necháme asi 30 minut odležet
2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na rozehřátém másle
3. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, vejce, trochu vody, strouhanku, dobře vše promícháme a nakonec do směsi zapracujeme orestované žampiony
4. Připravenou náplň rozdělíme na plátky masa, stočíme, konce spíchneme jehlou nebo párátky a prudce ze všech stran opečeme na troše rozehřátého oleje a pak vyjmeme
5. Ve výpeku osmažíme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kečup, vrátíme zpět závitky, podlijeme vývarem a pod poklicí zvolna dusíme doměkka za občasného podlévání
6. Hotové vyndáme, šťávu zahustíme moukou, povaříme, maso zbavíme jehel nebo párátek a podáváme s vařenými bramborami.