REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky plněné mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí závitky naplněné ochucenou mletou směsí a podušené na cibulovém základě doměkka.


Ingredience:
4 ksplátků hovězí kýty
1 kscibule
60 goleje
2 lžícehladké mouky
1 lžícekečupu
mletý pepř
plnotučná hořčice
vývar
sůl
Na náplň:
4 ksžampionů
2 ksstroužků česneku
1 ksvejce
300 gmletého masa (vepřové a hovězí)
strouhanka
mletý pepř
máslo
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a necháme asi 30 minut odležet
2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na rozehřátém másle
3. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, vejce, trochu vody, strouhanku, dobře vše promícháme a nakonec do směsi zapracujeme orestované žampiony
4. Připravenou náplň rozdělíme na plátky masa, stočíme, konce spíchneme jehlou nebo párátky a prudce ze všech stran opečeme na troše rozehřátého oleje a pak vyjmeme
5. Ve výpeku osmažíme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kečup, vrátíme zpět závitky, podlijeme vývarem a pod poklicí zvolna dusíme doměkka za občasného podlévání
6. Hotové vyndáme, šťávu zahustíme moukou, povaříme, maso zbavíme jehel nebo párátek a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy