REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Voňavý kotlíkový guláš s klobásou a jablečným moštem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V našem receptu vám představíme variantu guláše, která je ideální na chatu, chalupu nebo na kempování. Základem našeho guláše je kvalitní hovězí BIO maso a jablečný mošt ze Statku Cidlina, který neobsahuje žádné přidané ingredience, konzervanty ani cukr.


Ingredience:
400 gBIO hovězího masa
300 gbrambor
200 gbílých fazolí
100 gpřepuštěného másla
500 mlJablečného moštu ze Statku Cidlina
100 mlzakysané smetany
2 ksklobásy
2 ksstřední cibule
3 ksstroužky česneku
3 kssnítky čerstvého tymiánu
3 kssnítky čerstvého rozmarýnu
1 hrstčerstvé petržele
4 lžícesladké papriky
2 lžícesušené majoránky
2 lžícedrceného kmínu
sůl
pečivo jako příloha

Postup:
  1. Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na přepuštěném másle, přidáme na kostičky nakrájené maso a necháme zatáhnout.
  2. Do kotlíku přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a stáhneme plamen, poté zaprášíme červenou paprikou a přidáme drcený kmín. Koření necháme na mírném plameni rozvonět.
  3. Podlijeme litrem vroucí vody, přidáme sůl podle chuti a pak ostatní koření (rozmarýn, tymián, majoránku a lisovaný česnek).
  4. Vlijeme jablečný mošt a směs necháme hodinu až dvě vařit na plameni (záleží na teplotě pod kotlíkem!).
  5. Přidáme na čtvrtky pokrájené brambory a dalších dvacet minut vaříme.
  6. Těsně před podáváním přidáme bílé fazole a necháme je v guláši prohřát.
  7. Jednotlivé porce na talířích zdobíme zakysanou smetanou a petrželí.
Doporučení:

Pro ostřejší verzi můžete guláš ještě dochutit chilli nebo pokrájenou feferonkou.

JABLEČNÝ MOŠT – Jablečný mošt je 100% ovocnou šťávou. Je vyráběn v sezóně jablek z vyzrálých plodů od sadařů z blízkého okolí (Ostroměřsko a Kopidlensko). Neobsahuje žádné přidané ingredience, konzervanty ani cukr. Jablečný mošt je částečně filtrovaný, s přirozeným podílem vlákniny. Osvěží Vás jak ve své plné chuti chlazený nebo naředěný vodou, případně s ledem. V chladných dnech si horký mošt můžete ochutit oblíbeným kořením, je pak chutnou nealkoholickou variantou zahřívajícího nápoje i pro děti. V kombinaci s alkoholickými nápoji tvoří nezaměnitelný základ pro míchané nápoje a pro baristické umění ve vybraných kavárnách a barech.

Poznámka:

Recept k článku: Léto plné chutí: Recepty s oceněnými výrobky

zdroj: regionalnipotravina.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Ovocné šťávy: zdravý návyk nebo výživový prohřešek?

Čerstvé ovocné šťávy a smoothies zažívaly na prahu tohoto milénia nevídaný boom. Proslavili je různé „detoxikační“ programy a diety, smoothie bary i celebrity. Postupem času nadšení z „tekutého ovoce“ trochu opadlo a kvůli obsahu cukru začalo být jejich místo v jídelníčku dokonce zpochybňováno. Jsou tedy ovocné šťávy zdravou volbou, anebo výživovým prohřeškem?

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Sterilované houby ve vlastní šťávě krok za krokem

Houby letos rostou opravdu ve velkém. Pokud se vám nechce je sušit nebo zamrazovat, můžete je podusit a zavařit ve vlastní šťávě, což v minulosti byla oblíbená úprava našich babiček. Takto připravené houby zachovají své aroma a to jen za použití soli. Tímto způsobem připravené houby na zimu lze použít na mnoho způsobů.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.