REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zahrádkářská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová polévka z kořenové zeleniny, květáku, kapusty, hub a hrášku, dochucená kořením, žloutkem a smetanou.


Ingredience:
1,5 lvody
200 mlsmetany
2 lžícesádla
100 ghrášku
100 ghub
40 ghladké mouky
4 ksstroužky česneku
1 ksmalé kapusty
1 ksmalý květák
1 kspetržele
1 ksmrkve
1/2 ksceleru
sůl
petrželka na ozdobení

Postup:

1. V hrnci na sádle osmahneme mouku, zalijeme ji vodou, osolíme
2. Přidáme očištěné houby, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájenou na malé kousky, květák na růžičky a na jemno pokrájenou kapustu a 30 minut vše povaříme
3. Přisypeme čerstvý vyloupaný hrášek, rozetřený česnek a pepř, polévku ještě chvíli povaříme
4. Nakonec vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutek, jednotlivé porce servírujeme posypené nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy