REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelná zapražená polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kysané zelí pokrájené na menší kousky, povařené spolu s brambory, zahuštěné zlatavou jíškou.


Ingredience:
200 gkysaného zelí
150 gbrambor
40 gslaniny
30 ghladké mouky
1 lžičkasladké mleté papriky
1,5 lvody
1 kscibule
kmín
ocet
sůl

Postup:

1. Zelí překrájíme na kratší kousky, vložíme do hrnce, ochutíme kmínem a solí, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, vše zalijeme vodou a dáme vařit
2. Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme ji na pánvi, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, zaprášíme moukou, přidáme papriku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku
3. Když zelí a brambory změknou, zahustíme polévku připravenou jíškou, ochutíme zbylým lákem ze zelí, případně i octem, osolíme a povaříme ještě 5 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy