REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zadělávané kuře s květákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tuku opečené porce kuřete, podlité a zaklopené podušené doměkka, servírované s uvařeným květákem a omáčkou připravenou ze šťávy vzniklé po dušení masa.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksdětské porce kuřete
1 ksmenší květák
1/2 lžičkyhladké mouky
50 gmásla
citronová šťáva
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné porce kuřete opečeme na tuku, pak je osolíme, malinko podlijeme vodou a přikryté dusíme do měkka
2. Maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vodou a nakonec omáčku dobře provaříme a dochutíme pár kapkami citronové šťávy
3. Květák uvaříme v mírně osolené vodě zvlášť, uvařený rozebereme na jednotlivé růžičky, ty přidáme do omáčky.

Doporučení:

Podáváme s bramborem nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy