REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyšívané řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řezy z kakaového těsta, potřené džemem a pudinkovým krémem, zdobené čokoládou.


Ingredience:
100 gvlašských ořechů
50 gmeruňkového džemu (může být i jiný)
Na těsto:
400 ghladké mouky
250 gzměklého tuku
150 gmoučkového cukru
20 gkakaa
1 lžíceprášku do pečiva
1 ksvejce
2 ksžloutků
hladká mouka a tuk na plech
Na krém:
400 mlmléka
250 gmásla
150 gmoučkového cukru
1 ksbalíčku vanilkového pudinkového prášku
Na ozdobení:
50 gčokolády na vaření

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, nakrájený změklý tuk, žloutky, rozklepnuté vejce, vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které rozdělíme na tři části, do dvou zapracujeme kakao, každé těsto zabalíme zvlášť do potravinářské fólie a dáme na dvě hodiny do chladničky ztuhnou
2. Plech s vyšším okrajem o velikosti cca 30 x 20 cm vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou, jednu část kakaového těsta nastrouháme rovnoměrně na hrubém struhadle na dno pekáčku, potřeme ho džemem, pokryjeme jednou třetinou nahrubo nasekaných ořechů, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut, stejným způsobem upečeme postupně zbylé dva díly těsta a necháme vychladnout
3. Pudinkový prášek dobře rozmícháme v mléce, uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout a pak do něho přimícháme máslo vyšlehané s moučkovým cukrem
4. Spodní díl korpusu potřeme polovinou krému, položíme na něho světlý korpus, potřeme zbylým krémem a překryjeme posledním dílem kakaového korpusu, dáme do ledničky ztuhnout a nakonec povrch ozdobíme rozehřátou čokoládou, pak nakrájíme na obdélníky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy