REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyšívané řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řezy z kakaového těsta, potřené džemem a pudinkovým krémem, zdobené čokoládou.


Ingredience:
100 gvlašských ořechů
50 gmeruňkového džemu (může být i jiný)
Na těsto:
400 ghladké mouky
250 gzměklého tuku
150 gmoučkového cukru
20 gkakaa
1 lžíceprášku do pečiva
1 ksvejce
2 ksžloutků
hladká mouka a tuk na plech
Na krém:
400 mlmléka
250 gmásla
150 gmoučkového cukru
1 ksbalíčku vanilkového pudinkového prášku
Na ozdobení:
50 gčokolády na vaření

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, nakrájený změklý tuk, žloutky, rozklepnuté vejce, vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které rozdělíme na tři části, do dvou zapracujeme kakao, každé těsto zabalíme zvlášť do potravinářské fólie a dáme na dvě hodiny do chladničky ztuhnou
2. Plech s vyšším okrajem o velikosti cca 30 x 20 cm vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou, jednu část kakaového těsta nastrouháme rovnoměrně na hrubém struhadle na dno pekáčku, potřeme ho džemem, pokryjeme jednou třetinou nahrubo nasekaných ořechů, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut, stejným způsobem upečeme postupně zbylé dva díly těsta a necháme vychladnout
3. Pudinkový prášek dobře rozmícháme v mléce, uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout a pak do něho přimícháme máslo vyšlehané s moučkovým cukrem
4. Spodní díl korpusu potřeme polovinou krému, položíme na něho světlý korpus, potřeme zbylým krémem a překryjeme posledním dílem kakaového korpusu, dáme do ledničky ztuhnout a nakonec povrch ozdobíme rozehřátou čokoládou, pak nakrájíme na obdélníky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy