REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vrstvený jablečný koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V některých zdrojích najdete tento recept pod názvem sypaný koláč. Jde o jednoduchý hrnkový recept na dva koláče vyskládané ve vrstvách, pak upečené pěkně dozlatova ve dvou koláčových formách o průměru 24 cm.


Ingredience:
Rozpis na dva koláče o velikosti formy 24 cm:
Na těsto (směs):
1 hrnekhladké mouky
1 hrnekkrupice
1 hrnekcukru
1 baleníprášku do pečiva
1 balenívanilkového cukru
Na náplň:
12 ksstředně velkých jablek
cukr na doslazení jablek (pokud jsou kyselá)
skořice dle chuti
Ostatní:
125 gmásla na nastrouhání na koláč
2 kskoláčové formy o průměru 24 cm
tuk na vymazání formy, mouka na vysypání formy

Postup:
  1. Omytá jablka zbavená jadřinců nastrouháme na drobno, osladíme je a ochutíme skořicí
  2. Připravíme si směs na těsto; ve větší míse spolu promícháme suché suroviny
  3. Obě formy na koláč vymažeme tukem, vysypeme moukou
  4. Dno forem vysypeme připravenou směsí (dáme tolik, aby dno formy nebylo vidět)
  5. Na budoucí základ koláčů rozprostřeme první vrstvu nastrouhaných jablek ochucených cukrem a skořicí, jablka překryjeme další vrstvou směsi (jablka nesmí být vidět!), opět rozprostřeme jablka, nakonec zasypeme poslední vrstvou sypké směsi
  6. Poslední vrstva (která po upečení nebude vidět) je z nastrouhaného, dobře vychlazeného másla, to rozprostřeme na povrch obou koláčů
  7. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 60 minut (záleží na typu trouby) dozlatova.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy