REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vuřty na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Variace kuřete na paprice, tentokrát z vuřtů (špekáčků).


Ingredience:
8 ksvuřtů (špekáčků)
2 kszelené papriky
1 ksmalého stroužku česneku
250 mlvývaru (0,25 l vody + 1/2 ks kostky bujónu)
50-80 mlsmetany
50 gcibule
40 gslaniny bez kůže
1 lžičkamleté sladké papriky
sůl

Postup:

1. Uzeninu oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky
2. V hrnci rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu
3. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem, osolíme, přidáme na nudličky nakrájené zelené papriky a za stálého mícháme krátce povaříme
3. V této fázi přidáme vuřty, pokrm zjemníme smetanou a chvíli ještě vše povaříme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařené brambory, dušenou rýži, vařené těstoviny nebo chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy