Skvělý rychlý oběd nebo rychlá teplá večeře.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
2-3 ks | vejce |
1 ks | cibule |
100 g | anglické slaniny |
červená mletá peprika | |
vařené brambory | |
tymián | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné, oloupané brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
2. Na pánvi orestujeme cibuli spolu s kostičkami anglické slaniny
3. Na jiné pánvi na rozpuštěnou lžíci sádla rozklepneme 2-3 vejce, opatrně, aby zůstaly žloutky v celku, mírně osolíme, posypeme červenou paprikou, pepřem a tymiánem, bílek necháme ztuhnout, žloutky by měli zůstanou mírně tekuté (kdo nemá rád, tekuté žloutky, pánev přiklopí a nechá ztuhnout i žloutky)
4. Volské oko opatrně přendáme na talíř, přidáme k němu uvařené brambory, které ozdobíme orestovanou cibulkou a slaninou.
Místo vařených brambor můžeme servírovat i bramborovou kaši, kterou také zdobíme slaninou a cibulí.