REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Volské oko s bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý rychlý oběd nebo rychlá teplá večeře.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
2-3 ksvejce
1 kscibule
100 ganglické slaniny
červená mletá peprika
vařené brambory
tymián
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné, oloupané brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
2. Na pánvi orestujeme cibuli spolu s kostičkami anglické slaniny
3. Na jiné pánvi na rozpuštěnou lžíci sádla rozklepneme 2-3 vejce, opatrně, aby zůstaly žloutky v celku, mírně osolíme, posypeme červenou paprikou, pepřem a tymiánem, bílek necháme ztuhnout, žloutky by měli zůstanou mírně tekuté (kdo nemá rád, tekuté žloutky, pánev přiklopí a nechá ztuhnout i žloutky)
4. Volské oko opatrně přendáme na talíř, přidáme k němu uvařené brambory, které ozdobíme orestovanou cibulkou a slaninou.

Doporučení:

Místo vařených brambor můžeme servírovat i bramborovou kaši, kterou také zdobíme slaninou a cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy