REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vrzholce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vrzholce se přikusovaly třeba k bramborové polévce nebo jedly teplé samotné a zapíjely bílou kávou nebo čajem. Starý recept na bramborové vdolky z Podkrkonoší.


Ingredience:
750 gden předem vařených brambor
400 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
droždí
mléko
sádlo
cukr
mák
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory nastrouháme na nudličky, promícháme s moukou a osolíme
2. Z mléka, droždí, cukru a necháme vzejít kvásek
3. K bramborám a mouce přilijeme kvásek, vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout
4. Polévkovou lžící odebíráme tolik těsta jako na buchty a kopečky klademe na plech vymazaný sádlem
5. Upravíme rukou na bochánky, posypeme mákem, solí a potřeme rozšlehaným vejcem
6. Necháme ještě asi 10 – 15 minut kynout
7. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy