REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vorařský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí a vepřové maso podušené na cibulovém základě s česnekem a dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
500 gbrambor
500 gcibule
250 gpředního hovězího masa
250 gvepřového boku
4 ksstroužků česneku
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
majoránka
voda
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné hovězí maso i vepřový bok opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, oloupané brambory na kolečka a oloupané stroužky česneku nasekáme na drobno
3. V hrnci zpěníme na rozehřátém oleji cibuli a nasekaný česnek, přidáme hovězí maso, opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka podle potřeby za podlévání teplou vodou
4. Pak přidáme nakrájený vepřový bok a brambory, pokrm osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, mletou sladkou paprikou, dle potřeby přidáme vodu a vše dodusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem. Guláš také můžeme ochutit kečupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy