Hovězí a vepřové maso podušené na cibulovém základě s česnekem a dalšími ingrediencemi doměkka.
Ingredience:
500 g | brambor |
500 g | cibule |
250 g | předního hovězího masa |
250 g | vepřového boku |
4 ks | stroužků česneku |
mletá sladká paprika | |
mletý černý pepř | |
majoránka | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné hovězí maso i vepřový bok opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, oloupané brambory na kolečka a oloupané stroužky česneku nasekáme na drobno
3. V hrnci zpěníme na rozehřátém oleji cibuli a nasekaný česnek, přidáme hovězí maso, opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka podle potřeby za podlévání teplou vodou
4. Pak přidáme nakrájený vepřový bok a brambory, pokrm osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, mletou sladkou paprikou, dle potřeby přidáme vodu a vše dodusíme doměkka.
Podáváme s čerstvým chlebem. Guláš také můžeme ochutit kečupem.