REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znojemská pánev

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na elektrické pánvi orestované kousky kuřete, králíka a vepřové kýty, vše podlité vodou a podušené s cibulí, kořenovou zeleninou a zelím.


Ingredience:
Rozpis pro 6 osob:
6 kskuřecích noh s kostí
6 kskráličích noh s kostí
300 gvepřové kýty
150 ganglické slaniny
720 mlsterilovaného zelí
10 ksnového koření
10 kskuliček pepře
5 ksstroužků česneku
3 ksbobkových listů
2 ksbujónu
2 kspetržele
2 ksmrkve
1 ksmenšího celeru
2 lžícecukru
grilovací koření
vegeta
olej

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu na kolečka a kostky
2. Nohy kuřat i králíka rozdělíme na dvě části a vepřovou kýtu pokrájíme na větší kostky
3. Pánev omastíme větším množství oleje a zapneme ji na poloviční výkon
4. Do horkého oleje vložíme jednotlivé kusy masa i s kostmi a zprudka je orestujeme dozlatova, nezapomeneme je posypat grilovacím kořením a vegetou
5. Přihodíme cibuli a po chvíli vše podlijeme 0,7 l vody, dochutíme dvěma kostkami bujónu
6. Pánev doplníme kořenovou zeleninou, anglickou slaninou (pokrájenou na kostky) a necháme pod pokličkou 45 minut dusit při mírné teplotě (stupěň 2), několikrát maso se zeleninou promícháme
7. Nakonec přidáme zelí i se sladkokyselým nálevem, na plátky pokrájený česnek, dvě lžíce cukru a za občasného míchání necháme cca 20 minut na nejmenší možné teplotě povařit
8. Pokrm dochutíme vegetou, grilovacím kořením a po promíchání pánev vypneme
9. Na talíře servírujeme vždy kus kuřete, králíka i vepřového masa s částí zelí a zeleniny.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy