REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Volarská špeková vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce na slano připravené z méně hodnotného uzeného masa, strouhanky, hrubé mouky, vajec, cibule, kopřivových listů …, uvařená, servírovaná se zelím.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
200 gméně hodnotného uzeného masa (hlava, koleno)
100 gmladých kopřivových lístků
30 gcibule
30 gsádla
5 ksvajec
2,5 dlkyselé smetany
strouhanka z 8 ks rohlíků
sterilované zelí
sůl

Postup:

1. Uzené maso pomeleme a rozškvaříme s pokrájenou cibulí
2. Přidáme nadrobno rozsekané kopřivové lístky, spařené vroucím mlékem, strouhanku, sůl, přisypeme mouku a zaděláme vejci a smetanou v tuhé knedlíkové těsto
3. Z těsta uděláme „vejce“, která vhazujeme do vroucí osolené vody v níž je 10-12 minut vaříme
4. Hotová vejce vyndáme, rozkrojíme na půlky a podáváme se zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy