REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňový závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z kynutého těsta naplněný makovou náplní a višněmi, upečený dozlatova.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 ghery
30 gdroždí
3 dl mléka
1 lžičkacukru
špetka soli
mouka na vál
moučkový cukr na posypání
Na náplň:
200 gmletého máku
100 gjemně mletých piškotů
6 lžicvypeckovaných višní
1-2 lžícerumu
2,5 dlmléka
1 ksvejce
1 kssáčku vanilinového cukru
špetka mleté skořice
krupicový cukr na doslazení

Postup:

1. Rozdrobené droží, lžičku cukru i mouky rozmícháme v části vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek
2. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme změklý nastrouhaný tuk, sůl, kvásek a za postupného přilévání zbylého mléka zaděláme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout
3. Mletý mák za stálého míchání povaříme v mléce, odstavíme z tepla, vmícháme na jemno mleté piškoty, rum, vejce, vanilinový cukr, skořici a podle chuti náplň dosladíme
4. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, potřeme ho makovou náplní, poklademe višněmi, stočíme do závinu, přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby a pečeme při 160-170 °C dozlatova
5. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy