REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňový pudink z housek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodní lázni uvařený pudink z housek, cukru, mléka, vajec, másla a višní.


Ingredience:
500 gvišní
120 gcukru
50 gmásla
1/2 lmléka
4 ksžemle (rohlíky)
3 ksvejce
forma na pudink
ovocná šťáva nebo vanilkový krém

Postup:

1. Žemle nakrájíme na plátky, višně vypeckujeme a prosladíme cukrem
2. Pudinkovou formu dobře vymažeme máslem, vyložíme plátky žemlí, na které poklademe vypeckované višně, přes ty vyskládáme znovu žemle
3. Vše zalijeme mlékem, do kterého přidáme vejce a část cukru
4. Pudinkovou formu uzavřeme, vložíme do vodní lázně a pudink vaříme 45 minut, pak jej opatrně vyklopíme
5. Hotový pokrm nakrájíme na řezy a podáváme pocukrovaný spolu se šťávou nebo vanilkovým krémem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy