Ve vodní lázni uvařený pudink z housek, cukru, mléka, vajec, másla a višní.
Ingredience:
500 g | višní |
120 g | cukru |
50 g | másla |
1/2 l | mléka |
4 ks | žemle (rohlíky) |
3 ks | vejce |
forma na pudink | |
ovocná šťáva nebo vanilkový krém |
Postup:
1. Žemle nakrájíme na plátky, višně vypeckujeme a prosladíme cukrem
2. Pudinkovou formu dobře vymažeme máslem, vyložíme plátky žemlí, na které poklademe vypeckované višně, přes ty vyskládáme znovu žemle
3. Vše zalijeme mlékem, do kterého přidáme vejce a část cukru
4. Pudinkovou formu uzavřeme, vložíme do vodní lázně a pudink vaříme 45 minut, pak jej opatrně vyklopíme
5. Hotový pokrm nakrájíme na řezy a podáváme pocukrovaný spolu se šťávou nebo vanilkovým krémem.
Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.