REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařbuchty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z jižních Čech na vařené knedlíky polévané švestkovou omáčkou.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
30 gdroždí
2 dlmléka
1 ksžloutku
1 ksvejce
2 lžícemásla
2 lžícecukru
špetka citrónové kůry
špetka muškátového květu
voda
sůl
Na omáčku:
200 gsušených švestek,
2 dlvody
1 lžícecukru
1/2 lžíceperníku na strouhání
1/2 lžičkymleté skořice
máslo

Postup:

1. Droždí rozpustíme v mléce, jímž zaděláme mírně osolenou mouku, když těsto vykyne, přidáme do něho vejce, žloutek, vlažné rozpuštěné máslo, cukr, citrónovou kůru a muškát
2. Těsto důkladně vypracujeme a ihned děláme knedlíky jako citron velké, které necháme na pomoučněném vále ještě alespoň 20 minut kynout
3. Připravené knedlíky vhazujeme do vroucí vody a vaříme 5 minut po jedné a 5 minut po druhé straně
4. Po vytažení z vody každou vařbuchtu roztrhneme dvěma vidličkami a na talíři poléváme švestkovou omáčkou.

Příprava švestkové omáčky: Švestky rozvaříme ve vodě, protřeme přes síto, ochutíme skořicí, omastíme oříškem másla a zahustíme perníkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy