REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňový džem v čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jestliže jste ještě nesnědli všechny višně z vaší zahrádky, máme pro vás tip pro opravdovou sladkou chuťovku. Zapomeňte na klasické bonboniéry z obchodu, poctivý domácí višňový džem v čokoládě je všechny strčí do pytle. Navíc je to perfektní dárek, kterým potěšíte své blízké.


Ingredience:
800-900 gvypeckovaných višní
1 sáčekŽelírovací cukr 2:1 Labeta
1 lžícerumu
hořká čokoláda podle chuti
trošku másla
vodní lázeň
vhodné sklenice na zavřování i s víčky

Postup:
  1. Připravíme si čisté vroucí vodou spařené sklenice a čokoládu rozpustíme na vodní lázni s trochou másla
  2. Každou sklenici vylijeme troškou rozpuštěné čokolády tak, aby čokoláda pokrývala celou stěnu sklenice, vylitou sklenici dáme na chvíli do mrazáku, aby čokoláda ztuhla – sklenici nesmíme v mrazáku zapomenout, aby nenamrzla, při plnění marmeládou by mohla prasknout!
  3. Omyté a vypeckované višně pomixujeme (více nebo méně podle chuti), přidáme lžíci rumu, přisypeme Želírovací cukr 2:1 a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
  4. Horkým džemem plníme připravené sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Doporučení:

Tip na rychlejší variantu: Chceme-li se vyhnout pracnému vylívání sklenic čokoládou, můžeme čokoládu nastrouhanou na hobliny vmíchat přímo do džemu těsně před plněním sklenic. Džem tak bude sladší celý, nejen u stěn.

Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy