Jestliže jste ještě nesnědli všechny višně z vaší zahrádky, máme pro vás tip pro opravdovou sladkou chuťovku. Zapomeňte na klasické bonboniéry z obchodu, poctivý domácí višňový džem v čokoládě je všechny strčí do pytle. Navíc je to perfektní dárek, kterým potěšíte své blízké.
Ingredience:
800-900 g | vypeckovaných višní |
1 sáček | Želírovací cukr 2:1 Labeta |
1 lžíce | rumu |
hořká čokoláda podle chuti | |
trošku másla | |
vodní lázeň | |
vhodné sklenice na zavřování i s víčky |
Postup:
- Připravíme si čisté vroucí vodou spařené sklenice a čokoládu rozpustíme na vodní lázni s trochou másla
- Každou sklenici vylijeme troškou rozpuštěné čokolády tak, aby čokoláda pokrývala celou stěnu sklenice, vylitou sklenici dáme na chvíli do mrazáku, aby čokoláda ztuhla – sklenici nesmíme v mrazáku zapomenout, aby nenamrzla, při plnění marmeládou by mohla prasknout!
- Omyté a vypeckované višně pomixujeme (více nebo méně podle chuti), přidáme lžíci rumu, přisypeme Želírovací cukr 2:1 a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.
- Horkým džemem plníme připravené sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Tip na rychlejší variantu: Chceme-li se vyhnout pracnému vylívání sklenic čokoládou, můžeme čokoládu nastrouhanou na hobliny vmíchat přímo do džemu těsně před plněním sklenic. Džem tak bude sladší celý, nejen u stěn.
Poznámka:Zdroj: www.labeta.cz