REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňová bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na chutnou bublaninu s višňovou náplní.


Ingredience:
Rozpis na 12 řezů:
200 gkompotovaných višní
120 gstrouhanky
90 gmoučkového cukru
90 gmásla
6 ksvajec
3/4 sáčkuprášku do pečiva
moučkový cukr na posypání
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy

Postup:

1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh
2. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a změklým máslem do pěny, přidáme strouhanku promíchanou s práškem do pečiva a pak zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Těsto stejnoměrně rozetřeme do tukem vymazaného, strouhankou vysypaného pekáčku a poklademe okapanými višněmi
4. Dáme do předehřáté trouby a při 170 °C pečeme dozlatova (asi 25 minut), necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.

Doporučení:

Můžeme použít čerstvé ovoce, ale také i jiný druh ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy