REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný moučník s náplní višní.


Ingredience:
500 gvišní
280 ghladké mouky
180 gmoučkového cukru
4 ksvajec
1 ksbalíček vanilinového cukru
1 ksbalíček kypřícího prášku do pečiva
1/4 lsmetany ke šlehání
trochu hrubé mouky
tuk na vymazání formy
Na polevu:
150 gmoučkového cukru
1 lžícehorké vody
2 lžícegriotky (rumu)

Postup:

1. Nejdříve višně propláchneme, necháme okapat a vypeckujeme je
2. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny a vmícháme smetanu
3. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků
4. Polovinu těsta rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, poklademe višněmi poprášenými moukou a zakryjeme zbývajícím těstem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a zvolna upečeme
6. Upečenou bábovku necháme vychladnout a pak ji ozdobíme polevou.

Příprava polevy: Cukr zalijeme horkou vodou, griotkou a umícháme hladkou polevu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy