Nadýchaná bábovka plná višní. Inspirujte se a upečte si bábovku podle tohoto osvědčeného receptu.
Ingredience:
500 g | višní |
280 g | hladké mouky |
180 g | moučkového cukru |
4 ks | vajec |
1 ks | balíček vanilinového cukru |
1 ks | balíček kypřícího prášku do pečiva |
1/4 l | smetany ke šlehání |
trochu hrubé mouky | |
tuk na vymazání formy | |
Na polevu: | |
150 g | moučkového cukru |
1 lžíce | horké vody |
2 lžíce | griotky (rumu) |
Postup:
1. Nejdříve višně propláchneme, necháme okapat a vypeckujeme je
2. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny a vmícháme smetanu
3. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků
4. Polovinu těsta rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, poklademe višněmi poprášenými moukou a zakryjeme zbývajícím těstem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a zvolna upečeme
6. Upečenou bábovku necháme vychladnout a pak ji ozdobíme polevou.
Příprava polevy: Cukr zalijeme horkou vodou, griotkou a umícháme hladkou polevu.