REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňová bublanina II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bublanina z višní, cukru, mouky a vajec, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
400 gvišní nebo třešní
150 gpolohrubé mouky
150 gpískového cukru
50 mloleje
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
2 lžícepískového cukru na posypání
3 ksvajec
olej na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Višně nebo třešně odstopkujeme, opláchneme, osušíme a posypeme je cukrem
2. Vejce s cukrem rozšleháme a za postupného přikapávání oleje našleháme do pěny
3. Po částech vmícháme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem, pak těsto rozetřeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané větší koláčové formy a poklademe višněmi nebo třešněmi
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova (asi 25 minut), necháme vychladnout a pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy