REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinná klobása po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto se připravovala vinná klobása na začátku minulého století.


Ingredience:
4 porcevinné klobásy
50 ganglické slaniny
2 lžíceusekaného šunkového salámu
1 lžícesekané zelené petržele
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
voda
sůl

Postup:

1. Každý kousek vinné klobásy svineme do tvaru šneka a sepneme (upevníme) špejlí
2. Klobásy nepatrně osolíme a protáhneme v hladké mouce
3. Na rozpálené pánvi vyškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme do ní lžíci másla a do vroucího omastku dáme do červena z obou stran osmažit jednotlivé porce klobásy
4. Klobásy vyjmeme, uchováme v teple a do zbylého tuku dáme ještě osmahnout usekaný salám
5. Opečený salám zasypeme trochou hladké mouky, osmahneme, zalijeme horkou vodou a chvíli povaříme
6. Do hotové omáčky přidáme usekanou petrželku a přelijeme ji přes klobásky vyskládané na předehřátých talířích.

Doporučení:

Takto připravené vinné klobásky podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy