REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový řízek Ondráš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažený vepřový řízek v bramborákovém těstě.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600 gvepřové kýty
300 gloupaných brambor
100 ghladké mouky
3 ksstroužky česneku
2 ksvajec
0,1 lmléka
majoránka
tuk (olej na smažení)
sůl

Postup:

1. Opláchnuté brambory nastrouháme na jemno, necháme ustát a vodu scedíme
2. Do nastrouhaných brambor přidáme mléko, prosátou mouku, utřený česnek se solí, vejce 3. Dochutíme majoránkou a mírně osolíme a dobře promícháme
4. Z opláchnuté kýty nakrájíme přes vlákno jednotlivé plátky, okraje na několika místech nařízneme a maso osolíme
5. Připravené řízky obalíme v bramborákovém těstě a usmažíme v horkém tuku po obou stranách dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy