Plátky vepřové kýty plněné směsí míchaných vajec se slaninou a šunkou obalené v těstíčku.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
500 g | vepřové kýty |
100 g | šunky |
25 g | slaniny bez kůže |
2 ks | vajec |
sůl | |
Na obalení: | |
150 g | tuku na smažení |
50 g | hladké mouky |
2 ks | vajec |
0,15 l | mléka |
Postup:
1. Vajíčka usmažíme na slanině s na kousky nakrájenou šunkou, směs osolíme
2. Kýtu nakrájíme přes vlákno na větší tenké plátky, rozklepeme je, osolíme a naplníme směsí vajec 3. Pečlivě zabalené řízky podle potřeby spíchneme párátky, pak je ponoříme do těstíčka připraveného z rozšlehaných vajec smíchaných s mlékem a prosátou moukou
4. Po částečném okapání je zvolna usmažíme v horkém tuku do světle nazlátlé barvy
5. Párátka vyjmeme a řízky ihned servírujeme.