REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový řízek moravský

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty plněné směsí míchaných vajec se slaninou a šunkou obalené v těstíčku.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
500 gvepřové kýty
100 gšunky
25 gslaniny bez kůže
2 ksvajec
sůl
Na obalení:
150 gtuku na smažení
50 ghladké mouky
2 ksvajec
0,15 lmléka

Postup:

1. Vajíčka usmažíme na slanině s na kousky nakrájenou šunkou, směs osolíme
2. Kýtu nakrájíme přes vlákno na větší tenké plátky, rozklepeme je, osolíme a naplníme směsí vajec 3. Pečlivě zabalené řízky podle potřeby spíchneme párátky, pak je ponoříme do těstíčka připraveného z rozšlehaných vajec smíchaných s mlékem a prosátou moukou
4. Po částečném okapání je zvolna usmažíme v horkém tuku do světle nazlátlé barvy
5. Párátka vyjmeme a řízky ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy