REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinaigrette z kapra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z kousků uvařeného kapra a zeleniny s majonézou.


Ingredience:
800 gryby
100 gceleru
80 gmajonézy
50 gpetržele
50 gmrkve
20 ghořčice
10 gcukru
2 ksbrambor
1 ksmalé salátové okurky
1 ksjablka
čerstvý nebo sterilovaný kopr
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninu očistíme, uvaříme vcelku a vychladlou nakrájíme na velké kostky
2. Omyté jablko a okurku nakrájíme na kostičky
3. Rybu opereme, vykucháme a maso odřízneme od páteře a zvolna uvaříme ve vývaru ze zeleniny
4. Měkké maso opatrně vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky
5. Vše smícháme, přidáme polovinu majonézy, hořčici, sůl, opepříme, podle chuti ocukrujeme a vmícháme kopr
6. Salát dáme na mísu, polijeme zbylou majonézou a ozdobíme zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy