Salát z kousků uvařeného kapra a zeleniny s majonézou.
Ingredience:
800 g | ryby |
100 g | celeru |
80 g | majonézy |
50 g | petržele |
50 g | mrkve |
20 g | hořčice |
10 g | cukru |
2 ks | brambor |
1 ks | malé salátové okurky |
1 ks | jablka |
čerstvý nebo sterilovaný kopr | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zeleninu očistíme, uvaříme vcelku a vychladlou nakrájíme na velké kostky
2. Omyté jablko a okurku nakrájíme na kostičky
3. Rybu opereme, vykucháme a maso odřízneme od páteře a zvolna uvaříme ve vývaru ze zeleniny
4. Měkké maso opatrně vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky
5. Vše smícháme, přidáme polovinu majonézy, hořčici, sůl, opepříme, podle chuti ocukrujeme a vmícháme kopr
6. Salát dáme na mísu, polijeme zbylou majonézou a ozdobíme zeleninou.