REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový salát s opečeným lososem a polentou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ledový salát promíchaný s cherry rajčátky a paprikou, ochucený olivovým olejem, pepřem a solí, servírovaný spolu s opečené kousky lososa a uvařenými, v troubě dopečenými kolečky polenty.


Ingredience:
Na salát:
250-300 glososa
1 vaničkacherry rajčátek
2 ksmasité barevné papriky
2 ksledové saláty
olivový olej na salát + olej na opečení lososa
čertsvě namletý barevný pepř
sůl
Na pečená kolečka nebo hranolky polenty:
170 ginstantní polenty
30 gmásla
20 gstrouhaného parmazánu
875 mldrůbežího vývaru
1 lžícenasekaných rozmarýnových lístků
1 lžíceoreganových lístků
1 lžícetymiánových lístků
olivový olej na potření
pepř
sůl

Postup:

1. Na silnější plátky nakrájeného lososa zprudka opečeme na oleji dozlatova, z obou stran, osolíme ho a okořením nejlépe čerstvě namletým barevným pepřem
2. Pod tekoucí studenou vodou opláchnuté listy ledového salátu, z větší části natrháme na menší kousky, jen pár listů si necháme na vyložení misek
3. Papriky zbavené jadřinců nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka přepůlíme
4. Zeleninu spolu smícháme, dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem a poklademe na do misek na rozložené listy ledového salátu, jednotlivé porce doplníme o kolečka nebo hranolky polenty a o plátky opečeného lososa, ozdobíme snítky petrželky a můžeme podávat.

Příprava polenty:
1. V hrnci přivedeme vývar k varu, pak postupně vmícháme instantní polentu a za stálého míchání vaříme dvě až tři minuty, aby směs zhoustla
2. Odstavíme z tepla, vmícháme na kousky nakrájené máslo, na jemno nastrouhaný parmazán, sůl, mletý pepř, na drobno nasekané lístky rozmarýnu, oregana a tymiánu
3. Pak polentu přendáme na lehce olejem vymazaný plech, tak aby vytvořila souvislou centimetr vysokou vrstvu a 30 minut necháme chladit v chladničce
4. Polentu nakrájíme na hranolky dlouhé cca 10 cm a široké 2 cm, nebo z ní vykrájíme kolečka velikosti koruny, potřeme olejem, přendáme na lehce olejem vymazaný plech a pečeme při 220 °C dozlatova (20-25 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy