REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Větrníčky z odpalovaného těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odpalované těsto vytvarované do tvaru větrníčků, upečené dozlatova, naplněné žloutkovým krémem.


Ingredience:
Na těsto:
260 mlvody
200 ghladké mouky
100 gmásla
5 ksvajec
špetka soli
Na žloutkový krém:
500 mlmléka
125 gcukru krupice
125 gmásla
2 ksžloutků
2 kspudinkového prášku
1 ksvanilkový cukr

Postup:

1. Do vroucí osolené vody s máslem nasypeme hladkou mouku, teplotu zmírníme a vařečkou těsto mícháme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny a dno nádoby (těsto by mělo vytvořit kouli a na dně nádoby zůstane bílý povlak)
2. Spařené těsto dáme do studené mísy a propracováváme, dokud trochu nevychladne, pak do vlažného těsta zapracujeme vejce, až bude hladké a lesklé
3. Těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou hubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme větrníky nebo věnečky
4. Dáme do trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut, pokud jsou to jen kroužky (věnečky), pokud jsou ale tvary plné (větrníky), po 20 minutách teplotu zmírníme a dopečeme dozlatova
5. Mezitím připravíme krém; v malém množství mléka rozšleháme žloutky a pudinkové prášky, zavaříme je do zbylého mléka s krupicovým i vanilkovým cukrem, necháme vychladnout a zašleháme do másla 6. Upečené korpusy necháme vychladnout na kovové mřížce, pak rozkrojíme a plníme připraveným žloutkovým krémem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Bio MatchaTea Harmony už počtvrté produktem roku

Produkt Bio MatchaTea Harmony obhájil pozici vítěze v soutěži Heureka.cz Produkt roku 2019 v kategorii čajů. Ocenění bylo uděleno na základě vyhodnocení nejpopulárnějších výrobků v jednotlivých kategoriích dle zájmu spotřebitelů. Zohledněn byl počet vyhledávání, oblíbenost a zájem spotřebitelů. Ocenění tedy není výsledkem rozhodnutí komise, ale opravdové spokojenosti a zájmu zákazníků.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy