REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Větrníčky plněné pudinkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odpalované těsto ve tvaru větrníčků upečené v troubě dozlatova, naplněné pudinkem a vyšlehanou smetanou, ozdobené karamelem.


Ingredience:
150 gpolohrubé mouky
100 gmásla + vymazání plechu
1/2 lžičkysoli
250 mlvody
4 ksvajec
karamelový topink na ozdobu
Na náplň:
2-3 lžícecukru krupice
200 mlmléka
1/2 kskelímku smetany ke šlehání
1 kssáčku vanilkového pudinku

Postup:

1. Do hrnce nalijeme 250 ml vody, osolíme ji, přidáme změklé máslo a zahřejeme na středním plameni
2. Když se voda začne vařit, stáhneme z ohně, vsypeme polohrubou mouku a neustále mícháme, dokud z hmoty nevytvoříme bochánek, který necháme mírně zchladnout
3. Pak po jednom vmícháme rozklepnutá vejce, abychom získali hladké a lesklé těsto
4. Lžičkou vykrajujeme z těsta bochánky, které dáme na lehce máslem potřený plech (do trouby postavíme také nádobu s vodou) a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15-20 minut dozlatova
5. Upečené bochánky rozřízneme, naplníme směsí umíchanou z jednoho pudinku uvařeného s cukrem ve 200 ml mléka a do tuha ušlehanou smetanou a podáváme ozdobené karamelem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy