REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový řízek plněný sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené řízky plněné sýrem, servírované s ochuceným orestovaným špenátem, obložené rajčaty.


Ingredience:
1 kgšpenátu (listů)
4 kssilnějších vepřových řízků
4 ksplátků goudy
2 ksrajčat
1 ksstroužku česneku
3 lžícemásla
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Řízky očistíme, zlehka naklepeme, podélně rozřízneme, do vzniklých kapes vložíme po plátku goudy, zavřeme a upevníme párátky, aby se řízek nerozevřel a sýr nevytékal, pak osolíme a opepříme
2. Na dvou lžících rozehřátého másla 8 minut opečeme z každé strany
3. Mezitím na zbylém rozehřátém másle orestujeme špenátové listy, které jsme zbavili silnějších řapíků a ochutíme rozetřeným stroužkem česneku se solí, mletým pepřem i muškátovým oříškem
4. Orestované špenátové listy poskládáme na talíře, na ně naaranžujeme řízky se sýrem a obložíme na osminky nakrájenými rajčaty.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy