REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový perkelt II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky masa podušené doměkka na cibulovém základě spolu s paprikou a rajčaty.


Ingredience:
800 gvepřového masa z kýty
60 gsádla
3 kspaprik
2 ksvelkých rajčat
1 ksvelké cibule
2 lžičkymleté sladké papriky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky
2. Papriky opláchneme, rozpůlíme, zbavíme semeníků a nakrájíme na nudličky, omytá rajčata nakrájíme na měsíčky 3. V kastrolu na rozehřátém sádle orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli s masem a vmícháme mletou papriku
4. Pak osolíme, přidáme nakrájené papriky i rajčata a pod pokličkou dusíme doměkka, za občasného zamíchání a podle potřeby podlévání trochou vody
5. Nakonec ochutíme solí, mletým pepřem a podáváme s vařenou rýží.

Doporučení:

Pro zjemnění můžeme přidat do hotového perkeltu lžíci zakysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy