Na kostičky nakrájené vepřové maso z ramínka nebo vepřového kolena, podušené spolu s rajčaty a paprikami.
Ingredience:
500 g | vepřového masa z ramínka nebo vepřového kolena |
50 g | slaniny |
4 ks | rajčat |
4 ks | paprik |
1-2 ks | cibule |
1 lžička | mleté sladké papriky |
sůl | |
voda na podlití |
Postup:
1. Na drobné kostičky nakrájené a rozškvařené slanině lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, na proužky nakrájené papriky a na čtvrtky nakrájená rajčata
3. Osolíme, vmícháme mletou sladkou papriku a zvolna dusíme doměkka, během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou
4. Omáčku nezahušťujeme, perkelt servírujeme s vařenými bramborami, těstovinami nebo dušenou rýží.