REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový perkelt s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostičky nakrájené vepřové maso z ramínka nebo vepřového kolena, podušené spolu s rajčaty a paprikami.


Ingredience:
500 gvepřového masa z ramínka nebo vepřového kolena
50 gslaniny
4 ksrajčat
4 kspaprik
1-2 kscibule
1 lžičkamleté sladké papriky
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Na drobné kostičky nakrájené a rozškvařené slanině lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, na proužky nakrájené papriky a na čtvrtky nakrájená rajčata
3. Osolíme, vmícháme mletou sladkou papriku a zvolna dusíme doměkka, během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou
4. Omáčku nezahušťujeme, perkelt servírujeme s vařenými bramborami, těstovinami nebo dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy