REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový perkelt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kousky vepřového masa z ramínka nebo vepřového kolena.


Ingredience:
500 gvepřového masa z ramínka nebo vepřového kolena
40 gsádla
20 gmásla
2 kscibule
2-3 ksstroužky česneku
2 lžícerajčatového protlaku
1,5 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme meltou sladkou papriku a zalijeme trochou horké vody
3. Do připraveného základu vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme a dusíme, během dušení maso občas zamícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou
4. K téměř měkkému masu přidáme máslo rozetřené s hladkou moukou, rajčatový protlak a rozetřený česnek, potom zamícháme a dusíme doměkka
5. Nakonec vlijeme kysanou smetanu a vše převaříme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy