REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový kebab s vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované kousky vepřové kýty s cibulí, podušené s vínem.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 glibové vepřové kýty
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
2 dlbílého vína
2 ksmalé cibule
mletá sladká paprika
bobkový list
sůl

Postup:

1. Naklepanou vepřovou kýtu nakrájíme na menší kostky a za stálého míchání je orestujeme na rozehřátém oleji
2. K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji
3. Vše zaprášíme hladkou moukou, mletou paprikou, zamícháme, osolíme, zalijeme vínem
4. Přidáme bobkový list a na mírném plameni pod pokličkou dusíme doměkka
5. Podle potřeby podléváme horkou vodou.

Doporučení:

– Příloha: Bramborová kaše nebo vařená rýže a salát ze syrové zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy