REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trakijský džuveč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný džuveč, klasický pokrm z mletého masa, rýže a dalších surovin z bulharské kuchyně.


Ingredience:
400 gmletého vepřové masa
150 gvařené rýže
6 ksoloupaných,spařených rajčat
2 ksmasité papriky
2 kspetržele
2 ksmrkve
2 kscibule
3 dlvývaru z kostí
pálivá mletá paprika
sladká mletá paprika
tymián
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Mleté maso osmažíme na rozehřátém olej
2. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, až vše trochu změkne, přidáme nakrájená rajčata, papriku, podlijeme vývarem, okořeníme sladkou, pálivou paprikou, tymiánem, pepřem, osolíme, na mírném plameni dusíme 20-25 minut
3. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, případně podlijeme vývarem, džuveč nesmí být příliš hustý ani řídký
4. Hotový pokrm ozdobíme petrželkou, samotné podáváme, velcí jedlíci mohou k pokrmu přikusovat chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy