Srnčí nebo zaječí maso s fazolemi a paprikou.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
800 g | předního srnčího (zaječího) masa |
250 g | bílých fazolí |
60 g | sádla (slaniny) |
5 ks | paprik |
2 ks | cibule |
1 ks | stroužek česneku |
1 lžíce | hladké mouky |
petrželová nať | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Fazole přebereme, dobře opláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme je 3 hodiny nabobtnat
2. Potom je uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené
3. Papriky opečeme v troubě, oloupeme je, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky
4. Maso nakrájíme na kousky, opečeme na rozpáleném sádle (rozškvařených kostičkách slaniny) společně s drobně nakrájenou cibulí a česnekem, zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a podlijeme horkou vodou nebo vývarem
5. K masu přidáme nakrájené papriky, osolíme je, opepříme, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka
6. Nakonec přidáme měkké, okapané fazole a vše krátce povaříme
7. Před podáváním posypeme drobně nasekanou petrželkou.
Příloha: Vařené brambory nebo noky.