REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový bůček v kysaném zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřový bůček nakrájený na plátky a pečený v troubě, ke konci pečení přidané podušené kysané zelí na cibulce, ochucené rajčatovým protlakem, kmínem a mletou paprikou, vše pak v pekáčku zalité smetanou a dochucené rozetřeným česnekem.


Ingredience:
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
3 lžíce rajčatového protlaku
mletá paprika sladká
celý kmín
sůl
600 gkysaného zelí
500 gvepřového bůčku bez kosti
30 gsádla
200 ml12% smetany

Postup:

1. Vepřový bůček si omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky, které lehce naklepeme a osolíme
2. Plátky vepřového bůčku si rozložíme do pekáčku, podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme
3. V době pečení bůčku si oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na jemno, česnek utřeme a kysané zelí překrájíme na menší kousky
4. Poté si v hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme cibuli, kterou zpěníme, pak přidáme mletou papriku, kysané zelí, celý kmín, rajčatový protlak, vše důkladně promícháme a za občasného míchaní podusíme 5-10 minut
5. Podušené zelí přidáme do pekáčku k téměř měkkému bůčku, pekáček přiklopíme pokličkou a pečeme doměkka
6. Ke konci pečení zalijeme bůček se zelím smetanou, ochutíme utřeným česnekem a krátce zapečeme
7. Pečený bůček v kysaném zelí se smetanou servírujeme teplý například s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy