REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový bůček s nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bůček naplněný šunkovou nádivkou, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
700 glibovějšího vepřového bůčku v celku
100 gšunky
60 gmásla
3 kshousky
3 lžícenasekané čerstvé petrželky
mléko
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Vepřový bůček vykostíme, ostrým nožem v něm prořízneme otvor
2. Připravíme si nádivku; máslo utřeme do pěny, osolíme ho, přidáme nasekanou čerstvou petrželku, na kostičky nakrájenou šunku a housky, které zvlhčíme mlékem, vše zamícháme
3. Směs naplníme do připraveného otvoru v bůčku a uzavřeme ho pomocí grilovacích jehel nebo párátky
4. Naplněný bůček položíme kůží na dno pekáče, podlijeme ho horkou vodou a chvíli v troubě zaklopené podusíme
5. Bůček otočíme, ostrým nožem nařízneme kůžičku na čtverečky a v troubě vyhřáté kolem 200 °C pečeme dočervena, během pečení bůček často přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou
6. Hotový bůček nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

Doporučení:

Plněný vepřový bůček podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy