REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový bůček po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájený vepřový bůček, upečený v troubě na cibuli, ke konci pečení potřený česnekem.


Ingredience:
1 kgvepřového bůčku
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
pepř
sůl
sádlo
vlažná voda

Postup:

1. Vepřový bůček vykostíme, opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na plátky
2. Na pekáči rozpustíme sádlo a přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený bůček, osolíme, mírně opepříme
3. Plátky opečeme po obou stranách, podlijeme vlažnou vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C
4. Pečeme asi 1 hodinu, během pečení dle potřeby přiléváme vlažnou vodou a maso obracíme (při pečení dbáme na to, aby se nám nespálila cibule)
5. Těsně před dopečením plátky potřeme česnekem utřeným se solí, šťávu nezahušťujeme a necedíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, houskové nebo bramborové knedlíky, dušené zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy