REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové nudličky v ostré zeleninové směsi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované nudličky vepřového masa podušené spolu s kousky zeleniny. Směs by měly být pikantní, hustější, skvělá s různě upravenými brambory, těstovinami nebo rýží.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gvepřové kýty nebo plecka (krkovičky)
100 gchoriza
3-4 ksmenší rajčata
1 ksčerstvé feferonky
1 ksvětší cibule
2 ksstroužky česneku
1/4 kslilku
1/4 kscukety
třtinový cukr
balzamiko
bylinky
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Lilek nakrájený na kostičky osolíme, necháme chvíli „vypotit“, pak ho propláchneme pod studenou tekoucí vodou, ostatní očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky, feferonku zbavenou jadřince na tenká kolečka, rajčata na plátky nebo osminky
  2. Nejprve na pánvi na dobře rozpáleném oleji necháme zezlátnou cibulku, pak nasypeme cukr a necháme cibuli zkaramelizovat
  3. Přidáme nudličky masa a chorizo, zamícháme, chvíle restujeme, po chvíli do pánve hodíme i ostatní zeleninu, vše osolíme a mírně podlijeme vodou, občas směs v pánvi promícháme
  4. Dochutíme bylinkymi, balzamikem a kořením, nejlépe pod pokličkou dusíme 15-20 minut, nezapomeneme občas směs zamíchat.
Doporučení:

Na tento pokrm použijeme velkou hlubší pánev, nebo maso orestujeme na jiné pánvi a pak ho do směsi přidáme.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy